In feite beslaan de voorbereidingen van de Kasseifeesten Zegelsem het hele jaar. De ene editie is maar pas afgesloten of de andere staat reeds in de steigers. Maar die voorbereidingen worden intenser naarmate de feesten naderen. ‘t Is dan ook te begrijpen dat vooral de laatste weken het heel druk wordt.

 

Alle comitéleden en een hele ploeg medewerkers zetten hun beste beentje voor: voorbereiding van de wandeltochten, optrekken van de grote tent en de bier- en eettenten, aanbrengen van het materiaal en inrichting van de speelplaats en de andere biertenten en controleposten , bouw van het podium, klaarzetten van de tentoonstellingen in kerk en buurthuis, organisatie van de rommelmarkt, klaarzetten van de kassa’s, … veel te veel om op te sommen…

En ook de gemeente Brakel draagt haar steentje bij. De hele week voor de feesten zijn verscheidene gemeentewerklieden heel actief in het dorp. Alle beplanting in het dorp, langs de straten, de kerk, het kerkhof en het buurthuis krijgt een laatste beurt. Dit jaar worden zelfs de kasseien opgeknapt: Met de gasbrander wordt het groen verbrand dat tussen de kasseien groeit. Een heel intensief werkje dat in de plaats komt van eventueel sproeien, wat niet meer mag ter bescherming van de natuur. Alles met één doel: het Kasseidorp Zegelsem moet zaterdag en zondag mooi zijn.

Het Comité Kasseifeesten, dat weer een heel uitgebreid programma aanbiedt (zie daarvoor de rubriek Kasseiefeesten 2007), en alle medewerkers doen er dus alles aan om het de bezoekers van de Kasseifeesten zo aangenaam mogelijk te maken. En hopelijk zijn ook de weergoden ons weer gunstig gezind.

De vele duizenden bezoekers zullen er heel welkom zijn.