Op 20 juli 2006 verliet Frans Casteele definitief zijn hoeve en zijn familie. Hij was 76 en overleed na een lang en moedig gedragen ziekte.

Afkomstig uit het West-Vlaamse Harelbeke kocht hij is 1973 het Romanshof in Zegelsem. Dat hof, met een voorgeschiedenis die zelfs teruggaat tot de jaren 800, een hof dat geschiedkundig dus heel belangrijk is voor Zegelsem (zie o.m. het hoofdstuk “Interressant” van deze site), was toen heel verwaarloosd. Maar Frans heeft met heel veel energie en jaren onverdroten arbeid alles in het werk gesteld om het hof volledig te renoveren en terzelfdertijd aan te passen aan de nieuwe eisen van een modern landbouwbedrijf. Een echt levenswerk van Frans Casteele, die hiermee een nieuwe geschiedenis schreef. Wij danken hem voor dat werk en zullen hem nooit vergeten!

De prachtige hoeve kreeg in de loop van 2005 de nieuwe naam “Singulfi-hoeve”, een verwijzing naar de vroegere Singulfi-villa die daar was gebouwd. De naam Zegelsem werd zelfs van die naam afgeleid.

In 1995 heeft dochter Isabelle het bedrijf en de gebouwen gedeeltelijk overgenomen en in 2000 werd de fakkel volledig doorgegeven aan Isabelle en haar echtgenoot Alain Dedobbeleer. Het echtpaar heeft intussen de toekomst verzekerd met de geboorte in juni van dit jaar, van een dochtertje Camille.