Afdrukken
 
Het was in 2010 de negende maal dat op de zaterdag van de Kasseifeesten Zegelsem er ook een KASSEIDORPTOCHT werd ingericht.
 
Tengevolge van de late beslissing over het al dan niet inrichten van die wandeltocht in het vorig jaar (2009) en het ontbreken van een melding in de “Marching” van dat jaar, was de opkomst toen historisch laag. Er werd dus vooraf met bijzondere spanning uitgekeken naar de opkomst nu. Zouden de talrijke wandelaars van de vorige jaren opnieuw de weg vinden naar Zegelsem?
 
Jawel. Zegelsem ontving op zaterdag 481 wandelaars, meer dan het dubbele van in 2009. Daarvan waren er 367 verbonden aan de nationale wandelfederatie, 27 aan een wandelclub in Nederland en 87 individuele wandelaars.
 
 
  
   
Het parcours bestond uit drie lussen, telkens vertrekkend in het centrum van Zegelsem, elk van ongeveer 6km (zie parcours). De speelplaats van de plaatselijke basisschool kon derhalve, naast de organisatie van het vertrek- en eindpunt, ook perfect dienst doen als rustpunt. Daar was ook alles voorzien om de inwendige mens te versterken (eten en drank).
 
  
  
 
Het was opnieuw WSV Egmont Zottegem, met 97 deelnemers, die de eerste prijs wegkaapte voor het grootste aantal deelnemende leden. De vier volgende clubs waren:
2. De Padstappers Geraardsbergen: 48 deelnemers
3. De Vrolijke Tippelaars Vlissingen(Nederland): 27 deelnemers,
4. (ex aequo) Dwars door Brakel en Hanske de Krijger Oudenaarde: elk met 25 deelnemers.
Deze vijf clubs ontvingen een zilveren kassei als aandenken.
 
 
 
 
Ook de animatie ontbrak er niet. Daar zorgde Berry Grimm voor met country en allround muziek.