Afdrukken
 
We stelden met genoegen vast dat de Mariakapel op Burreken 27 te Zegelsem eind 2011 door eigenaar Paul Faignaert met eigen middelen werd opgeknapt. Die kapel werd opgericht in 1875 door Julie Mansens voor het bekomen van genezing van haar door ziekte getroffen familie.
 
Het is een rechthoekige bakstenen kapel, beschermd door een plataan,  met bovenaan siermetselwerk dat goed tot zijn recht komt op de witgekalkte voorkant. Bovenaan het zadeldak met pannen staat een mooi smeedijzeren kruis en de kapel wordt afgesloten door een zwartgeverfd ijzeren hek.
 
De kapel was reeds jaren zeer vervallen: ze was wat scheefgezakt, de verf was afgepeld, het pleisterwerk viel van de muren, ze was leeggeroofd en beschadigd en stond dus zonder beelden en siervoorwerpen,... Maar na het opknapwerk van Paul oogt ze weer mooi. 
 
Het laatste Triverius-tijdschrift heeft nog opgeroepen voor een nieuw groot O.L.V.-beeld voor die kapel. Ook andere versieringen zijn zeker welkom.
 
Langs deze weg willen we Paul Faignaert van harte feliciteren voor zijn initiatief. Zeker een voorbeeld dat navolging verdient voor andere kapellen…
 
Mieke De Prijck
Fernand De Tant.