Na een aantal perikelen die voor vertraging hadden gezorgd, had het gemeentebestuur op de gemeenteraad van 26 maart 2007 medegedeeld dat de werken voor het herleggen van de Perlinckbeek ter hoogte van de Teirlinckstraat zouden uitgevoerd worden tussen half april en juli. Met genoegen kunnen we vaststellen dat die laatste timing werd gehaald. Op 12 juli waren de werken beëindigd.

 

De Werken aan de Perlinckbeek

Die werken waren nochtans niet van de kleinste. De Teirlinckstraat werd gedeeltelijk en de Holweg werd geheel opgebroken en uitgegraven om nieuwe betonnen kanalen in onder te brengen en een paar betonnen bunkers waren nodig om die kanalen met elkaar te verbinden. Nadien ging alles weer dicht en werd het wegdek hersteld, kasseistenen in de Teirlinckstraat en asfalt in de Holweg. Het resultaat mag gezien worden.

De nieuwe toestand

Spijtig dat tijdens die werken – waarschijnlijk tengevolge van een onachtzaamheid van de aannemer – op 12 mei een nieuwe overstroming de eigendom van de familie Bourdeaud’hui (voor de 3de maal in twee jaar) heeft getroffen. Weer mocht de brandweer uitrukken om de waterellende in het werkhuis te bestrijden. De loop van de beek was tijdelijk afgestopt; een hevige regenbui boven Zegelsem; en een slecht opgestelde kraan die de water- en modderstroom van de Holweg gewoon de werkplaats van de firma Bourdeaud’hui binnenloodste. Gelukkig viel de schade ditmaal al bij al nog mee.

De laatste waterellende

Wij hopen nu, samen met de familie Bourdeaud’hui, dat alle waterellende nu definitief tot het verleden behoort. Met dank aan de gemeente.