Een prachtige nieuwe uitgave van de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius

Militaire oorlogsdoden (1914-1918). Brakel – Horebeke – Lierde

Auteurs: Herbert De Bisschop, Rudy De Mets (eindredactie), Mieke De Prijck, Regina De Rodder, André Premereur, Marcel Robert en Frans Roman.

Naar aanleiding van de honderdjarige viering van de Eerste Wereldoorlog verscheen begin november 2018 een nieuwe publicatie van de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius over de militaire oorlogsdoden afkomstig uit Brakel, Horebeke en Lierde. In totaal zijn 194 oorlogsslachtoffers in het boek opgenomen waarvan er 133 afkomstig waren uit de onderscheiden deelgemeenten van het huidige Brakel, met inbegrip van de volledige vroegere gemeente St.-Maria-Oudenhove. 16 van de 133 zijn afkomstig uit Zegelsem. 26 slachtoffers zijn afkomstig uit de beide Horebekes en 35 uit de deelgemeenten van Lierde. Aan elk slachtoffer werd in het boek een volledige bladzijde gewijd.

Het boek (formaat 21 x 29,7 cm) in kleurendruk, in hardcoder   en garengenaaid, telt ongeveer 240 bladzijden en is rijk geïllustreerd. Een aantal kaarten van de militaire operaties illustreren enkele markante krijgsverrichtingen. Het kan besteld worden aan 30 € door storting op rekeningnummer IBAN BE53 4448 5814 6153 van GHK Triverius – financieel beheer, met vermelding “Boek Oorlogsdoden”.

 

Binnen het werkgebied van GHK Triverius (Brakel – Lierde – Horebeke) worden de aangekochte boeken gratis bezorgd. Het boek is eveneens te koop in het documentatiecentrum Triverius, Tirse 1, Brakel (open op zondagen tussen 10 en 12 uur, gesloten op feestdagen). Wie het boek met de post wenst te ontvangen betaalt 8,50 € verpakking en portkosten.