Klik op de kaart om te vergroten.

De bezoeker aan Zegelsem kan een beroep doen op 8 horeca-bedrijven, wel verschillend van aard, waarvan een vijftal zich situeren in de onmiddellijke omgeving van de kerk. Voor, tijdens of na een stevige wandeltocht of trip met fiets of mountainbike een kopje koffie of een glaasje drinken, een snackje eten of zelfs een copieuze maaltijd versieren is mogelijk in ons kasseidorp. Er een kleiner of groter feest organiseren is ook geen probleem. Maar ook een visje aan de haak slaan kan er en zelfs de naturist vindt er zijn gading. Ook voor een overnachting kan men er terecht. De gegevens daaromtrent bevinden zich in de rubriek “Overnachtingen in Zegelsem” onderaan die pagina.

Op de kaart hiernaast werd de ligging van de 8 bedrijven (volgens hun nummer in het volgend lijstje) aangeduid. Hierna geven we een korte beschrijving van wat ze te bieden hebben en de contactgegevens:
 


In een grote gerestaureerde vierkantshoeve, dicht bij de kerk, werden een aantal zalen uitgerust voor kleinere en grotere festiviteiten. De zalen lenen zich ook uitstekend voor kunsttentoonstellingen. Onder het hoofdstuk “Interessant” van deze site werd dit hof van Zegelsem reeds in zijn historische context geplaatst.

Voor meer informatie kan men terecht op www.hofvandeputte.be.

Voor contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon : 055/45.63.55 en 0486/89.94.10.

Ook dit café met aansluitende feestzaal werd reeds belicht onder het hoofdstuk “Interessant”. De gezellige zaak bevindt zich op het dorpsplein, rechtover de kerk. Ideaal voor de wandelaar en de fietser om er even halt te houden. Het aanbod voorziet ook een speeltuin voor de kindjes, een petanquebaan voor de volwassenen en een mooi zonneterras op het dorpsplein.

Mireille en Vanessa heten u hartelijk welkom tel. 0485/13.42.05

 

Oosters tafelen kan ook in Zegelsem. Hong Jing Wok is een sfeervol restaurant met ruim 300 zitplaatsen.

Onbeperkt lekker eten van de heerlijke oosterse buffetten (sushi, salades, warme voor- en hoofdgerechten, wok, dessert), soepen, japanse teppanyaki met een gastvrije bediening.
 

Openingsuren (na reservatie):

  • Dinsdag t.e.m. donderdag enkel na reservatie (vanaf 15 pers.)
  • Vrijdag 17.30 - 23.00 uur
  • Zaterdag 11.30 - 14.30 uur en 17.30 - 23.00 uur
  • Zon en feestdagen restaurant 11.30 - 23.00 uur
  • Zon- en feestdagen keuken 11.30 - 16.00 uur en 17.30 - 23 uur
  • Maandag sluitingsdag

Voor informatie: www.hjwok.be.
Voor contact en reservatie: 055/30.38.08 of 0496/04.85.93.

 

Langs de Leberg in Zegelsem bevinden zich de Forelvijvers Leberg, ruim bekend in heel Vlaanderen voor zijn puike organisatie en voor de kwaliteit van de vis. Dit mooi onderhouden domein,  midden de Vlaamse Ardennen biedt keuze tussen 2 ruime vijvers waar zowel volle als halve dagen mag gevist worden.

Het domein bevat ook een gezellige kantine waar je naast een frisse pint en eten ook aas kan aanschaffen.

Zie: www.forelvijversleberg.be / tel. 0474/50.55.19

 

Ook naturisten vinden hun gading in Zegelsem. Van mei tot oktober is de Bockstaelhoeve “Zonneleven” toegankelijk. In het hartje van de Vlaamse Ardennen biedt de goed onderhouden oude hoeve en zijn recreatiedomein de ideale accommodatie en sfeer aan zijn leden.

Voor informatie: www.zonneleven.be

Voor contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 055/45.54.56 of 056/21.14.36

Op het grondgebied van de vroegere gemeente Zegelsem bevindt zich nog het “Café Gastenhoek”. Het café, met huisnummer 35, ligt langs de westkant van de Gentsestraat, aan het kruispunt  met de Smisstraat en de oude arm van de Gentsestraat.

Behalve op zon- en maandag, is iedereen daar alle dagen welkom bij Vera, vanaf 10u30 tot …

Telefonisch te bereiken op nummer 0478/24.82.10.

Voor een kopie van het naamkaartje: klik hier.

Het mooie landelijke Zegelsem telt momenteel vier B & B’s en één vakantiewoning van waaruit men kan starten voor de vele wandel-, fiets- en mountainbikeroutes.

“In de Gloria” Perreveld 17  www.indegloria.live

“Caes Daele” Hul 20  www.caesdaele.be

“Biezoe” Sint-Ursmarsstraat 25,  www.booking.com

“Vakantiehoeve Leberg”  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"De Pastorie, St.-Ursmarsstraat 20"  www.airbnb.com : De Pastorie van Zegelsem – Brakel