Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

De vrijwilligers hebben een sturende rol. Zij nemen het initiatief voor de aankoop, het beheer en de openstelling van natuurgebieden. Om alle Vlamingen de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt duizenden activiteiten: ze leggen wandelpaden aan, organiseren geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden… Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen houden de vrijwilligers tegelijk de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten en leveren ze zo mee de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid. De vrijwilligers worden in hun werk gesteund door 98.000 Natuurpuntleden.

In Zegelsem is de Natuurpunt Kern Rondom Burreken actief. Enkele 10- tallen vrijwilligers beheren het natuurgebied het Burreken. 50 hectare zijn intussen in eigendom of beheer. Hier staat de natuur centraal. Iedereen is welkom om te helpen dit prachtig stukje Zegelsem te beheren.

Of kom eens wandelen langs een van de 2 bewegwijzerde wandelpaden. Meer info op: www.burreken.be en mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.