Voor contact:

Fernand De Tant 0475/45.14.74, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Mieke De Prijck 0499/72.44.79, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerard en Jacqueline Bauters - Van Helleputte, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


OKRA ZEGELSEM TERUG OPGESTART IN 2021

Bij de start in 2021 strooide “Corona” roet in het eten maar daarna gingen de samenkomsten in steil tempo omhoog.

2021

15 juli: “Het “Vijgen na Pasen feest”: diner in “Den Dryhaard” met o.a. een quiz rond de geschiedenis van Zegelsem.

14 september: Ledenbijeenkomst met koffietafel in het “Buurthuis” en een PowerPoint- presentatie rond de “Zegelsemse school van toen”. Ontstaan van het onderwijs in Zegelsem en de verdere evolutie, door Fernand en Mieke. Klasfoto’s vanaf 1921 werden getoond en een kleine tentoonstelling met oude schoolmaterialen.

16 december: Kerstfeest voorzien in “Den Dryhaard”. (AFGELAST omwille van de Corona maatregelen).

2022

10 maart: Ledenbijeenkomst met koffietafel in het ”Buurthuis” en geleid bezoek aan de kerk van Nederbrakel: de schatkamer en bezoek aan de toren.

21 april: Paasfeest in zaal “Den Dryhaard” met ludiek amusement.

27 april: Ter gelegenheid van Erfgoeddag “Erfgoed maakt school”: Bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “Van Lei en griffel tot krijt en bord“, alsook bezoek aan het Medisch Historisch Museum Triverius. Gevolgd door gezellig napraten bij een glaasje bubbels.

28 april: OKRA Regio Voorjaarsdansfuif in Salons Mantovani in Oudenaarde.

02 mei: Regionale Kerselare bedevaart en daarna gezellig samenzijn bij een drankje.

27 juni: Ledenbijeenkomst samen met OKRA Horebeke in zaal Arcadia met koffietafel en voor de eerste maal met deelname aan het typische Gaaibollen.

21 september: Bezoek aan de tijdelijke unieke tentoonstelling “Textiel met een ziel” in de kerk in Huise. Stuk voor stuk pronkstukken uit de 9 Kruisemse kerken. Een TOP belevenis. Gevolgd door pauze in een plaatselijk café en een broodmaaltijd in ’t Molenhuis in Eine.

8 november: Ledenbijeenkomst in het Buurthuis met koffietafel en speciale Bingo.

24 november: OKRA “Regionale Najaarsdansfuif” in Salons Mantovani in Oudenaarde.

3 december: Bezoek aan de Kerstallententoonstelling van OKRA Ouwegem in zaal “De Griffel” met traktatie.

15 december: Kerstfeest. Zangstonde in de kerk: de oude Vlaamse Kerstliederen en daarna Kerstdiner in “Den Dryhaard” met ludiek amusement.

2023

15 februari: Ledenbijeenkomst met koffietafel en PowerPointpresentatie over het leven van de mijnwerkers door Jean-Pierre Hoebeke.

9 maart: OKRA “Regionale Voorjaarsdansfuif” in de Salons Mantovani in Oudenaarde.

27 maart: Ledenbijeenkomst “Lenteviering” met uitgebreid ontbijt in de prachtige locatie “Amberhoeve” te Schorisse (deel 1).

30 maart: Ledenbijeenkomst “Lenteviering” met uitgebreid ontbijt in de prachtige locatie “Amberhoeve” te Schorisse (deel 2).

24 april: Filmvoorstelling “Rebels” in de zaal “De Mastbloem” in Kruishoutem.

9 mei: Gezellige ledenbijeenkomst met koffietafel in ’t Buurthuis en speciale Bingo.

25 mei: Regionale Kerselare bedevaart.

26 juni: Bezoek aan “CC Maskerade-Kantschool Mater” en daarna bezoek aan “’t MAG DAZIJN” in Etikhove met verkleedpartij als verrassing voor zij die dit wensten.

25 september: Uitstap naar “Hofke ter Musse”. Koffie en gebak in de oude boerderij met vintage café met allerlei oude volks- en caféspelen die uitnodigden om gebruikt te worden. Aansluitend koffietafel in ’t Buurthuis.

Oktober - november: Verrassingskoffietafel.

21 november: Herfstfuif in ’t Molenhuis in Eine.

28 november: Op rouwen staat geen deadline. Greta Vandeborne. Zingeving Oudenaarde

21 December: Kerstdiner in Den Dryhaard.

28 december: Musical “A Christmas Carol” in Gent.