Exact 50 jaar geleden was er op 19 mei 1957 de “Plechtige Inhuldiging van ons nieuw Gemeentehuis”, dat na de fusie reeds vele jaren dienst doet als Zegelsems “Buurthuis”. Een ideale gelegenheid dus voor een tentoonstelling omtrent dat - en ook het vorige - gemeentehuis.

 

We beschikken reeds over een aantal foto’s omtrent :

- de eerste steenlegging en

- de inhuldiging, die gepaard ging met een kleine stoet.

Voorlopig is dit nog onvoldoende voor een tentoonstelling. Met jullie medewerking komen er zeker en vast nog foto’s en/of krantenknipsels boven water. Ook ander beeldmateriaal van activiteiten IN en ROND het Gemeentehuis zoals: trouw, familieontvangsten ….enz. zijn zeer welkom. Ook het oude (afgebrande) gemeentehuis en het vroeger tijdelijk gemeentehuis rechtover de pastorie mogen niet ontbreken. Zoek zelf in de oude doos of vraag het aan ouders, grootouders, buren enz.

Indien er voldoende respons is op onze vraag, plannen wij hieromtrent een tentoonstelling op de Kasseifeesten 2007. De foto’s i.v.m. de inhuldiging van Burgemeester De Breyne kwamen reeds aan bod op een vorige tentoonstelling.

Wie over documentatie of gegevens beschikt kan (zo vlug mogelijk) contact nemen met Mieke De Prijck op 055/42.40.00 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle documentatie wordt dan zo snel mogelijk netjes verwerkt en ongeschonden terugbezorgd. Met veel dank bij voorbaat.