Vrijdag 15 december 2006 was de St.-Ursmaruskerk van Zegelsem vanaf 19u30 het decor voor een grootse moderne Kerstmusical “PIEKOBELLO”, die werd opgevoerd door een 60-tal leerlingen van de basisschool van Zegelsem. Niet te verwonderen dat de kerk werkelijk nokvol zat en stond die avond.

 

Het verhaal:

Decembermaand. Tijd om de kerstballen, de kerstklokjes en de kaarsjes van zolder te halen om de kerstboom te versieren. De piek voelt zich, zoals elk jaar, weer de beste en belangrijkste. Tom en Erika versieren samen met moeder de kerstboom, alleen van de piek moeten ze afblijven want dat doet moeder het liefst zelf. Gaan de kinderen luisteren? Waarom komt Nonkel Tony uit Amerika langs? Kunnen de kerstballen, kerstklokjes, kaarsjes en de piek echt praten?

In september konden de leerlingen kiezen tussen drie werkgroepen: Toneel, Muziek of Crea. Alle kinderen waren enthousiast en het duurde niet lang of iedereen had zijn plaatsje gevonden in de kerstmusical. Zij hebben hun uiterste best gedaan. Acteurs, figuranten, zangers en dansers: ze waren allen “Piekobello”.

Proficiat aan de leerlingen en de leerkrachten !