Het was 4 juli 2005 toen de Perlinckbeek in Zegelsem een ware “Tsunami” veroorzaakte. Vooral de feestzaal Speermalie en de familie Bourdeaud’hui waren de grootste slachtoffers. In het verleden hadden zich nog andere overstromingen voorgedaan maar nog nooit was de schade zo enorm. Niet te verwonderen dat met de steun van de brandweer en de velen die bij het onheil ter hulp waren gesneld, bij het gemeentebestuur hard werd aangedrongen om een aantal dringende en grondige ingrepen te doen in de waterhuishouding van de dorpskom te Zegelsem.

Reeds in augustus 2005 werd door de gemeente een ontwerper aangesteld. Zijn ontwerp en zijn bestek werden goedgekeurd in december 2005. Maar een vol jaar later wachten wij nog steeds op de eerste spadesteek. Nochtans was beloofd dat nog tijdens de zomer 2006 de werken zouden uitgevoerd worden.

Aangezien de prijzen van de ingediende offertes veel hoger waren dan die uit het bestek moest de hele procedure worden overgedaan.

Maar blijkbaar is nu het einde van de tunnel (of althans het begin ervan) in zicht! Twee dagen vóór de verkiezingen (ja–ja, zo is het !) lieten zowel de burgemeester als de schepen van financiën een brief bezorgen aan de betrokken slachtoffers. Op 2 oktober werden de werken “toegewezen”. HOERA !

Wij hopen nu, samen met de slachtoffers, dat het geen verkiezingsstunt was … dat de echte start nu geen verdere vertragingen meer ondervindt en dat heel binnenkort ernstig werk wordt gemaakt van de geplande ingrepen. Wij rekenen er ook op dat echt zal doorgewerkt worden en dat alleszins tegen eind augustus 2007 alle kasseistenen weer fijn op hun plaats liggen voor de volgende Kasseifeesten.

Bovendien dringen wij ook nogmaals aan op een degelijk en geregeld onderhoud van de Perlinckbeek verderop.

En dan maar verder duimen dat intussen geen te overvloedige regens meer vallen. Zeker tijdens de gevaarlijke januarimaand zullen de omwonende weer hun hartje vasthouden.

Wij blijven dus best waakzaam!