Het was 12 augustus 2005 toen onze website www.zegelsem.be op het net werd gezet. Zegelsem werd aldus de eerste deelgemeente van Brakel met een eigen website. Het “doopfeest” werd uitgebreid gevierd op de Kasseifeesten  van 17 en 18 september 2005 (zie het geboortebericht in het hoofdstuk “Dank”).

Bij de opstart (die werd gesponsord door het toenmalig Comité Kasseifeesten) werd heel wat interessante informatie ( geschiedenis, bezienswaardigheden, wandel- en fietswegen, verenigingen, horeca,…) omtrent het Kasseidorp Zegelsem op de site gezet. In de 10 jaren die volgden werden geregeld nieuwe artikels toegevoegd en de site werd ook het ideale communicatiekanaal voor de Kasseifeesten. Ook heel wat archiefmateriaal met verslagen en foto’s van de achtereenvolgende Kasseifeesten maar ook van andere festiviteiten en andere gebeurtenissen kregen er hun plaats. 

Geen wonder dat de respons heel groot was. Zelfs tot in Nederland ging onze website niet ongemerkt voorbij en verkreeg daar zelfs al in april 2006 de titel van “website van de week”.

Het aantal jaarlijkse bezoekers van de site steeg permanent elk jaar van ongeveer 10.000 tot 22.189 in 2005-2007 tot wel 91653 in 2014 – in totaal aldus ongeveer 415.000 op 10 jaar – en dat is toch heel wat. Wij danken al die bezoekers voor de getoonde interesse, alsmede al diegenen die op de ene of andere wijze ons geregeld hebben bijgestaan met het leveren van informatie en vooral ook onze zoon Steven, als webmaster, wiens technische steun voor ons initiatief onmisbaar was.

En nu op weg naar de volgende 10 jaar.

Met een vriendelijke groet,

De samenstellers:

Fernand en Mieke De Tant-De Prijck 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.