Beste Okra – Vrienden van Zegelsem,

Waaraan denk je bij “Modemuseum”? Hasselt! Antwerpen! Brussel. Neen, zover gaan we niet, er is er eentje veel dichter bij huis.

We gaan onze ogen de kost geven aan een unieke en schitterende verzameling van vintage en antieke kledij met bijhorende accessoires in Gavere. Het is een privécollectie van Vivien (een Engelse, praat goed nederlands). Ze beschermt, ze bewaart en toont haar erfgoed. Het merendeel van de collectie is in originele staat maar waar het nodig was zijn de stukken met engelengeduld hersteld, uren werk van vlijtige creatieve handen.

Zij is gepassioneerd door mode en mooie jurken ambachtelijk gemaakt. Het museum is niet groot maar klein en fijn. Daarnaast verwent zij haar bezoekers ook met een “Engels afternoon tea”, zoete en zoute gebakjes en koffie of thee. Speciaal, lekker en fijn.

Is dit bezoek enkel voor vrouwen?? Absoluut niet! Mannen jullie zullen ook genieten van het ambacht dat “Kleren maken” toen was. Schrijf vlug in want er zijn maar 20 plaatsen. Voor de anderen plannen we een andere datum.

We vertrekken maandag 4 november 2024 om 13u30 aan het Buurthuis en carpoolen naar Gentweg 80, 9890 Gavere. (Meerijders bedanken de chauffeur met 2 euro). Bij aankomst zal Vivien ons eerst haar verhaal vertellen, hoe alles begon en groeide. Daarna genieten we vrij van al dat moois in het museum. Ben je niet goed te been? Geen probleem: stoelen genoeg.

Als deelname vragen wij een persoonlijke bijdrage van 15 € (toegang museum + “afternoon tea”)

Graag  inschrijven tegen 29 oktober 2024:

De deelnameprijs wordt ook tegen 29 oktober liefst gestort op de bankrekening van Okra Zegelsem (BE30 0688 9773 3411) met vermelding “Mode museum + Naam deelnemer(s)”.

 

Van harte welkom aan alle leden en bijleden.

Met een vriendelijke Okra-groet,

Gerard, Mieke en Fernand.

 

Niet vergeten: De Najaarsdansfuif gaat ditmaal door op 14 november 2024 in ’t Molenhuis in Eine.