De aanloop naar de 15de Kasseifeesten in Brakel- Zegelsem is nu officieel en het is nu aftellen tot 15 september 2013.
 
Er is niet alleen de rommelmarkt die steeds kan rekenen op heel wat standhouders en een grote publieke belangstelling. Inschrijven rommelmarkt  kan nog voor  1 september 2013 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of 0495 34 51 73.
 
Er zijn  optredens van The Montanas en Plugged. Verder is er de 12de Kasseidorptocht (wandeling Aktivia) over 6-12 en 18km. In de kerk is er de expo fotografie in al zijn facetten. Men voorziet kinderanimatie en er is de barbecue.
 

Fotowedstrijd:

 
Nieuw is dat er een fotowedstrijd is uitgeschreven met als eerste prijs 125 euro cash. 
Deelnemers aan de fotowedstrijd mogen twee foto’s doorsturen (digitaal) die deze zomer van 2013  zijn genomen en dit tussen 7 juli en 25 augustus met als thema “Zegelsem- Kasseidorp in de Vlaamse Ardennen.” 
 
De foto’s dienen doorgestuurd te worden telkens in een apart bestand naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij elke foto naam, adres  en telefoon vermelden.
  
Een onafhankelijke jury beoordeelt de foto’s. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 13 september tijdens de vooropening van de Kasseifeesten. 
 
Naast de geldprijs zijn er nog andere prijzen te winnen. De deelnemende foto’s worden afgespeeld met een beamer in de kerk van Zegelsem. De deelnemers dienen hun auteursrechten af te staan van de ingezonden foto’s zodat deze kunnen gebruikt worden voor activiteiten rond de Kasseifeesten.  
 
Bert Broos.