Vanaf de eerste editie vond telkens op de zondag van de Kasseifeesten, in de vooravond een grootse “Gouden kasseiworp” plaats van op de Kerkhofmuur, naast het Kasseimonument. Die manifestatie kon dus ook dit jaar niet ontbreken.

De traditie wil ook dat voor dat hoogtepunt van de feesten enkele personaliteiten worden uitgenodigd die het belang ervan nog meer in de verf zetten. Twee jaar geleden waren dat de vijf nog levende (oud-) burgemeesters. Verleden jaar was dat oud-Minister Sauwens die mee verantwoordelijk was voor de beslissing om kasseien te gebruiken als nieuwe wegbedekking van de Zegelsemse straten.

En dit jaar, nu de Kasseifeesten toch in het teken stonden van het “Dorp in de Ronde”, was het de beurt aan wielerlegende en oud-winnaar(1960) van die Ronde van Vlaanderen, Arthur Decabooter, om als eregast mede voor de Kasseiworp te zorgen. Ook een vertegenwoordiger van de Omer Wattez-stichting, de Voorzitter van VVV-Brakel en uiteraard de Burgemeester van Brakel waren present.

 

Vóór de eigenlijke worp riep voorzitter Patrick De Lange nog Fernand en Mieke DE TANT- DE PRIJCK naar boven om hen in naam van het Comité en de Zegelsemse bevolking te bedanken en te feliciteren bij de geboorte van hun nieuwe website www.zegelsem.be, gesponserd door het Comité. Aangezien was aangekondigd dat tijdens de Kasseifeesten ook het doopfeest van die nieuwe telg zou gevierd worden, werden een paar flessen sprankelend vocht bovengehaald, vocht dat over de hoofden van de toeschouwers werd gesproeid.

 

En dan werden de 500 gouden doosjes aan de bezoekers te grabbel gegooid,

 

met daarin een aantal prijzen, waaronder de hoofdprijs, de “gouden kassei-trofee”, waaraan een geldprijs van 125 EUR is verbonden.


Dit jaar werd die prijs gegrabbeld door Mevr. Carine De Keyser uit Zegelsem. Zij ontving de trofee uit de handen van oud-winnaar Arthur Decabooter.