• De voorbereiding

Ook dit jaar werden, onder de leiding van voorzitter Patrick De Lange van het Comité, weer drie mooie wandelingen uitgetekend en uitgewerkt.

Enkele dagen vóór de grote dag trokken enkele comitéleden, traditioneel bijgestaan door een specialist van “Dwars door Brakel”, langs de parcours om de weg uit te pijlen. De gele pijltjes werden duidelijk aangebracht aan de vele kruispunten teneinde de wandelaars te begeleiden op hun tocht. En zelfs de morgen vóór het vertrek werd nog een laatste rondgang georganiseerd ter controle.

  • De wandeltochten

Opnieuw hadden de deelnemers de keuze tussen de afstanden van 7km, 15km en 22 km (Met de rolmeter gemeten ging het in werkelijkheid op 7,1km, 16,3km en 22,1km). De tocht van 7 km was zelfs toegankelijk voor gebruikers van rolstoelen en kinderwagens. Zowel de geoefende als de minder-geoefende wandelaar kwam duidelijk aan zijn trekken.

Onderweg op de drie parcours was ook voorzien in aangename rust- (en controle-) posten. Op de wandeling van 7km, na 4,6km; op die van 15km, na 5,5km en na 9km; op die van 22km, na 7,1km, na 10,6km en na 17,6km. Daar was telkens ruime keuze in drank en spijs.

  • De deelnemers

Jaar na jaar kende onze Kasseidorptocht stijgend succes, met een lichte uitzondering verleden jaar omwille van het minder goed weer. Dit jaar werd die stijgende trend weer doorgezet met een absoluut RECORD aantal deelnemers. Niemand had durven dromen van een getal van vier cijfers, maar het werd werkelijkheid: 1056 stappers en dat voor een zaterdag !

We hadden wel het weer mee: warm maar niet te heet en de hele dag zonnig. Wat moesten we nog meer wensen? Bovendien wisten de deelnemers aan de vroegere edities wat het Comité Kasseifeesten te bieden had. Verleden jaar nog waren zij teruggekeerd vol lof voor de mooie parcours en de puike organisatie. En dat waren ze blijkbaar niet vergeten.

In totaal 99 wandelclubs (verleden jaar 75) waren vertegenwoordigd met een deelnemersaantal van 882 eenheden. Die clubs kwamen van einde en ver, van de kust tot het verre Limburg, van Wallonië en uit Nederland. Niet te geloven dat ons klein Kasseidorpje zo ver bekend is en zo aantrekkelijk blijkt. En daarboven kwamen nog 174 niet-clubleden ons deelnemersveld versterken.

  • Een sterrentocht

En opnieuw waren de commentaren unaniem positief. Nog meer zelfs, niet alleen de individuele deelnemers en de clubs uitten hun tevredenheid over de gehele organisatie. Ditmaal waren ook de nationale verantwoordelijken van Aktivia (de algemene wandelfederatie) aanwezig met een aantal kwaliteitsenquêteurs. De ondervraagde wandelaars “vonden het parcours prachtig en de ontvangst in de startplaats zeer vriendelijk, onthaal vriendelijk en correct, ruime keuze wat betreft drank en etenswaren en voldoende tochtpijlen tijdens de wandeltochten”. Dat staat vermeld in het verslag dat door Aktivia werd opgesteld. Ook de volgende zinsneden uit dat verslag laten geen enkele twijfel meer bestaan:

- “... dat de organisatie van de sterrentocht een succes is geworden.”

- “… een dikke pluim voor uw organisatie op de sterrentocht.”

- “… Vele mensen herhaalden de uitspraak “voor herhaling vatbaar”. Proficiat aan alle organisatoren die de tocht in goede banen hebben geleid en voor de prachtige resultaten hebben gezorgd.”

De Kasseidorptocht verkreeg dan ook op de vraag naar de “algemene tevredenheid” een gemiddelde score van 4,5/5 wat betekent “heel tevreden”, een STERRENTOCHT waardig!

  • De winnende clubs

Telkenjare wordt een trofee toegekend aan de clubs met de meeste deelnemers. Ditmaal gingen die trofees naar de volgende clubs:

1. Egmont W.S.V uit Zottegem: 130 wandelaars

2. Hanske De Krijger uit Oudenaarde: 71 wandelaars

3. Padstappers uit Geraardsbergen: 45 wandelaars

4. Natuurvrienden A.T.B. uit Deinze: 35 wandelaars

5. Dwars door Brakel 29 wandelaars.

  • De fotozoekwedstrijd

Zoals vooraf was aangekondigd op deze website konden de wandelaars ook deelnemen aan een gratis fotozoekwedstrijd. In de inschrijvingstent was een groot bord bevestigd met 15 foto’s van landschappen en objecten die langs de parcours te zien waren. Vraag was minstens 8 van die foto’s te localiseren. De antwoorden konden worden ingeleverd bij het einde van de wandeling. De foto’s werden vanaf eind september ook gepubliceerd op deze site en de wedstrijd liep door tot eind oktober 2006. Voor de uitslag en de winnaars: klik hier!

  • Muziek

De wandelaars werden bij hun terugkomst muzikaal ontvangen door het éénmansorkest Lieven. Bij een lekker glaasje konden velen het niet laten, zelfs met wandelschoenen, om een dansje te plaatsen.