Zoals bij de vorige edities van de Kasseifeesten waren in het Buurthuis en de Kerk opnieuw verscheidene tentoonstellingen gratis te bezoeken en dat zowel de zaterdag als de zondag.

 

  • De Geschiedenis van de Nieuwjaarsbrief:

       

Nelly Haelterman uit Outer-Ninove stelde in het Buurthuis haar rijke verzameling nieuwjaarsbrieven tentoon die bestaat uit 5000 exemplaren. De traditie van de nieuwjaarsbrief is blijkbaar een heel typisch Vlaamse aangelegenheid. De oudste exemplaren dateren van het begin van de 19de eeuw. Contact met Nelly op 054/33.89.25 of via www.nieuwjaarsbrieven.be .

  • Torck Trapauto’s:

   

Deinze was in de vorige eeuw het centrum van een welvarende speelgoed- en kinderwagenindustrie. Wie kent niet de befaamde merknaam Torck? Het echtpaar Peter en Katrien Van Verdegem – Lingier hebben na jarenlang zoekwerk en met gedreven enthousiasme de gehele naoorlogse productielijn van Torck bijeen gespaard. De belangrijkste stukken uit die unieke verzameling stonden op de Kasseifeesten tentoon in de kerk.

  • Zelfgemaakte Koetsen:

   

Oude en nieuwe koetsen. Een prachtige verzameling van zelfgemaakte modellen op schaal 1/10, afgewerkt met alle details, van de geduldige hand van Jan Braekevelt uit Zwevegem. Al die juweeltjes stonden tijdens de twee dagen tentoongesteld in het portaal van de kerk.

  • Mandala’s:

   

Mandala’s zijn tekeningen en schilderijen gebaseerd op de cirkel, in verschillende technieken zoals kleurpotloden, krijt en aquarel, van Ann De Froy. De “heilige cirkel” of “magische kring” liet de bezoekers doordringen tot in de echte kern.