Vanaf 2002 werd het programma van de jaarlijkse Kasseifeesten Zegelsem aangevuld met een “Kasseidorptocht” op de zaterdag. En terecht. Vanaf die eerste editie werd telkens gezorgd voor een mooi parcours en een vlotte organisatie. En dat was ook in 2007 het geval. Niet te verwonderen dat steeds meer deelnemers werden aangetrokken en dat zowel de wandelaars zelf, hun clubs en de algemene wandelliga “Aktivia” vol lof spreken en schrijven over de 6de Kasseidorptocht van zaterdag 15 september 2007.

De parcours:

De drie parcours van de wandeltocht werden opnieuw uitgetekend door voorzitter Patrick De Lange van het Comité Kasseifeesten. Voor de bewegwijzering kon hij daarbij weer rekenen op de hulp van Johan Coessens van wandelclub “Dwars door Brakel” met zijn enorm wandelpalmares.

De inschrijving van de deelnemers was gelokaliseerd op de speelplaats van de dorpsschool van Zegelsem. Er was keuze tussen de parcours van 7, 15 en 22 km. Zowel de geoefende als de niet-geoefende wandelaars kwamen aan hun trekken. Het parcours van 7 km was ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Hierna vindt U een kaartje met elk van die parcours:

Langs de unieke natuur en in de gezonde lucht van de Vlaamse Ardennen trokken ze door de mooiste hoekjes van Zegelsem en omgeving, over bos- en veldwegeltjes met prachtige vergezichten maar met af en toe wel een stevige kuitenbijter,… In drie goed georganiseerde rustposten konden de deelnemers onderweg wat op adem komen en genieten van wat lekkers… De liefhebbers van een lekker biertje konden er zelfs gratis proeven van het Brakel streekbier “De Graal”. Alles samen: Een echt wandelparadijs!

De deelnemers:

De echte wandelaars weten maar al te best dat het aantal deelnemers van een zaterdagtocht nooit dat van een zondagtocht kan evenaren. In dat licht mag de Zegelsemse Kasseidorptocht dus bogen op een uitzonderlijk succes. In totaal telden de inrichters dit jaar 1057 stappers. Dat is zelfs nog één eenheid meer dan het record van vorig jaar.

879 deelnemers waren lid van een wandelclub; 178 schreven zich in als individu. In totaal waren er 93 clubs aanwezig, waarvan de volgende vijf de meeste deelnemers telden:

1. Egmont WSV van Zottegem: 133
2. Hanske de Krijger van Oudenaarde: 88
3. Padstappers van Geraardsbergen: 59
4. Natuurvrienden ATB van Deinze: 46
5. Dwars door Brakel: 40

Deze vijf clubs kregen na de wandeling een trofee en gelukwensen van het Comité Kasseifeesten.

Een sterrentocht:

Verleden jaar reeds kreeg de Kasseidorptocht het etiket “Sterrentocht” toebedeeld vanwege de wandelliga “Aktivia”. En dat was ook dit jaar het geval. Die organisatie was terug aanwezig om te onderzoeken of aan de criteria daartoe werd voldaan.

In haar verslag looft Aktivia de puike organisatie van de Kasseidorptocht en kent volmondig opnieuw het label “sterrentocht” toe. De aanwezige vertegenwoordigers van de organisatie hebben bovendien een tevredenheidsanalyse uitgevoerd bij een reeks wandelaars en ook die analyse toont duidelijk dat iedereen “meer dan tevreden” was over “ het prachtig parcours, de goede bepijling, het vriendelijk en correct onthaal en de algemeen goede organisatie,…”.

Aktivia: “Proficiat aan alle organisatoren die de tocht in goede banen hebben geleid en voor de prachtige resultaten hebben gezorgd”

En na de wandeling:

Na de wandeling was er op de speelplaats van de basisschool opnieuw gelegenheid om nog wat lekkers te drinken en te eten. Het zachte weer was heerlijk meegenomen om bij een lekker glaasje nog wat na te praten over die prachtige wandeling. De muziek en zang van Walderino zetten de wandelaars zelfs aan tot de dans. De zware wandelschoenen konden hen daarbij niet deren.