A. OP DE SPEELPLAATS VAN DE SCHOOL:

• Muziekacademie van Geraardsbergen:

Heerlijke groepsdansen die werden gebracht door de 4- tot 16-jarigen van de Muziekacademie van Geraardsbergen.

• Dance Crush:

Angélique Syroit, danslerares, startte in 2002 haar dansschool in Ronse en Kruishoutem. Uit die dansschool ontstond twee jaar geleden het showteam, dat geregeld optredens verzorgt en dat zondag 16 september te zien was op de Kasseifeesten. Tempo, kracht, passie… de energie straalde overvloedig.

 

• Rope-Skipping:

Omnigym Jong-Edegem demonstreerde prachtige nummers van rope-skipping (=touwtjespringen) met één of meerdere touwen en met meerdere springers. Hun prachtig getimed ploegwerk was werkelijk sensationeel en soms acrobatisch en lokte massa’s kijkers.

• De Zingende Orgelman:

Luc Cuppens zorgde met zijn authentiek draaiorgeltje voor de volkse sfeer. Uniek daarbij waren zijn prachtige stem en zijn fantastische mimiek, die het publiek, zonder zware geluidsversterking, in vervoering brachten.

Spijtig dat onze Zingende Orgelman op de speelplaats stond opgesteld, waar hij te veel werd onderbroken door de vele andere optredens aldaar. In feite had hij moeten plaatsnemen tussen de vele standen van de rommelmarkt, waar hij zonder remming het publiek blijvend had kunnen boeien.

B. OP HET GROOT PODIUM:

• The Hitmasters:

Deze covergroep uit Roosdaal, met 30 jaar ervaring, fungeerde reeds als begeleidingsgroep van Jacques Raymond, Jimmy Frey, Paul Severs, Garry Hagger, Vanessa Chinitor en Günter Neefs. In Zegelsem bracht de groep vooral hits uit de jaren ’60 tot nu.

• MIEK EN ROEL: Artiest in de Kijker:

Dit alombekende zangduo, dat reeds van 1965 op de planken staat, was uiteraard de “Top of the bill” Hun liederen zijn meestal heel geëngageerd en sociaal-kritisch, alhoewel ook zeer poëtische en romantische chansons op hun repertoire staan. Het ruime publiek heeft oprecht met volle teugen genoten van de aangrijpende zangprestaties van het duo.

C. EN VOOR DE KINDEREN:

• Clown Jobo:

Jozef Borremans kroop voor de zoveelste keer in de huid van Clown Jobo en was op de speelplaats voor de allerkleinsten de ster van de namiddag.

• De Kermismolen:

Ook die kermismolen mocht niet ontbreken op het grote kermisfeest van de Kasseifeesten Zegelsem, want ook aan de kinderen werd gedacht.

• Het Springkasteel:

Naar jaarlijkse traditie was op de speelplaats opnieuw het springkasteel opgesteld dat ruim werd bezocht door het jonge publiek.