Voor het zevende jaar op rij werden de Kasseifeesten aangevuld met een Kasseidorptocht, telkens op de zaterdag. Een prachtige wandeling door het natuurschoon van de Vlaamse Ardennen.

Vertrekkend vanuit de Basisschool in de dorpskern van ons kasseidorp Zegelsem, waar de inschrijving plaatshad, stapten de deelnemers aan de drie wandeltochten van 7, 15 en 22 km over de vele landelijke verharde en onverharde wegen, langs de beekjes, de unieke hoeves, de mooie vergezichten, de idyllische plekjes, … door de ongerepte natuur. Ook de minder-geoefende wandelaars en de gebruikers van rol- en kinderwagens kwamen aan hun trekken.

De parcours van de drie uitgestippelde wandelingen van 7 km, 15 km en 22 km zijn bijgevoegd.

Op de speelplaats van de basisschool waren, buiten de inschrijvingstafel, heel wat faciliteiten voorzien voor de wandelaars met vooral ruime eet- en drinkgelegenheden. Maar ook langs het parcours waren drie controle- en rustposten voorzien met voldoende comfort. Onderweg was er zelfs een proefstandje van een lekker streekbier (De Graal). Ondermeer deze mensen stonden er klaar om de wandelaars te dienen:

De overgrote meerderheid van de 832 deelnemers waren lid van een wandelclub. In totaal waren er zo meer dan 70 clubs uit het hele land vertegenwoordigd. Aan de vijf wandelclubs met de meeste deelnemers werd een trofee uitgereikt en dat waren:

  1. Egmont, Zottegem:                         124 stappers
  2. Padstappers, Geraardsbergen:           64 stappers
  3. Hanske de Krijger, Oudenaarde:         62 stappers
  4. Natuurvrienden, Deinze:                    30 stappers
  5. Dwars door Brakel:                            27 stappers