De hele zondagnamiddag werden de bezoekers aan de Kasseifeesten gratis vergast op tal van optredens, simultaan en non-stop op twee verschillende podia, het ene centraal in het dorp en het andere op de speelplaats van de basisschool.

  1. PLUGGED:

Coverband PLUGGED is een 4-koppige Brakelse/Oudenaardse rock-covergroep die het Vlaamse land doorkruist met een handvol micro’s, 2 gitaren, een basgitaar, een drumstel en een dosis muzikale ervaring om U tegen te zeggen (samen zo’n 100 jaar). Covergroep Plugged speelde  op het centraal podium non-stop stomende rock, blues & rock’n’roll! Op het menu stonden de stevigste rock classics zoals van ZZ Top, Steppenwolf, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, Rolling Stones, Dire Straits…. Maar tevens het recente werk zoals van Franz Ferdinand, Darkness, White Stripes enz. Niet te verwonderen dat dit alles leidde tot super-ambiance!

Maar Lieven kon het ook niet laten om even stoom af te blazen en, o.m. begeleid door zijn accordeon, het zo passend Zegelsemse lijflied van Marijn De Valck te brengen: “Onder de Linden”.

2. Artiest in de kijker -  SHOWPROJECT Geraardsbergen:

De artiesten van Showproject waren voor de trouwe bezoeker van de Kasseifeesten zeker geen onbekende; zij waren in 2004 ook bij ons te gast. “Goede wijn behoeft geen krans” zegt het spreekwoord en dit was hier zeker van toepassing. Zij werden dan ook terecht aangekondigd als de “Artiest in de kijker” van 2008. In mei waren zij voor de 4de maal te zien in Disneyland Parijs tijdens de Magic Music Days. Zij brengen reeds meer dan 10 jaar zang, dans en theater van de bovenste plank. Hun vaste jaarlijkse stek is het Arjaantheater te Geraardsbergen waar het publiek hun talenten en grote inzet kan bewonderen. Ondermeer Nathalie Vandekerkhove, comitélid, maakt deel uit van deze klasse-groep.

De Zegelsemse bezoekers werden, zoals verwacht, vanop het centraal podium artistiek vergast op een buitengewoon spektakel van dans en zang. Een ruime groep van getalenteerde en hard getrainde artiesten stonden daarvoor borg. Het publiek was dan ook laaiend enthousiast met het daverend optreden.  

3. CIRCO DAPARRO

Ook deze driekoppige groep circusartiesten was terug van weggeweest. Een paar jaar geleden traden ze nog op langs het parcours van de Rommelmarkt, in minder comfortabele omstandigheden. Maar hun spektakel voor jong en minder jong viel wel zeer in de smaak. Zoveel zelfs dat het Comité besliste om hen opnieuw te vragen, maar ditmaal op de speelplaats van de basisschool.

Deze artiesten zijn sterk onderlegd in een veelzijdigheid van circusdisiplines (clownerie, jonglage, acrobatie, monocyclisme, balanskunst en nog veel meer). Hun afzonderlijke acts en hun meesterlijke show kregen een niet te evenaren meerwaarde dank zij het interactief karakter en de grote originaliteit die zij uitstralen.

4. CARDIO COMBAT:

Cardio Combat is een combinatie van gevechtsbewegingen uit Karate, Tai-chi, Taekwondo, boksen en kick-boksen die je uitvoert op muziek in aerobic-vorm….u zou kunnen zeggen een soort Tae Bo; maar veel effectiever.

Een aantal leden van de Brakelse groep lieten ons op de speelplaats van de basisschool kennis maken met deze sport en met wat zij in hun wekelijkse oefenlessen in de Brakelse sporthal De Rijdt hebben aangeleerd. En dat was heel wat! We zagen echt een sterk staaltje van hun kunnen. Proficiat.

5. KREADANCE DIVA:

De jonge dansschool “Kreadance DiVa” staat onder leiding van 2 super gedreven mensen, Vanessa en Dimitri. Jazz-dance, tap-dance, hip-hop, flamenco enz…. houden voor hen geen geheimen meer in. Vanessa geeft les in Bissegem, Oudenaarde en Zwalm. De selectiegroep “Krea’s Danceteam” zal deelnemen aan de Barcelona dancegrandprix en nog andere buitenlandse wedstrijden.

Op de speelplaats van de basisschool brachten deze jonge artiesten een reeks dans-acts die door het publiek fel werden gesmaakt.