In de Kerk en het Buurthuis stonden in totaal 6 verschillende tentoonstellingen opgesteld die alle gratis konden worden bezocht zowel op zaterdag als op zondag, telkens van 10 tot 18 uur.

  1. KERAMIEK:

Den Artistjee - Chris Masson is een autodidact die voor een groot deel zijn inspiratie zoekt in de natuur.DE CANVASCOLLECTIE selecteerde dit jaar – in voorronde – één van zijn werken. De talrijke bloemen en planten ontluiken bij hem uit de klei die hij hanteert. Ook kevers en rupsen worden geboren uit keramiek, hout en koper. Chris is een fervent doe-het-zelver en bezit een grote creatieve geest. Daarvan getuigen zijn kastjes en  salon(tafel)s uit natuurlijke restmaterialen, al dan niet in combinatie met keramiek, gemaakt in eigen atelier. Ook het brons gieten heeft hij in de vingers. Ons prachtig kerkje vormde een uitgelezen decor voor deze schitterende kunstwerken.

  1. AIRBRUSH_ART:

Met haar spuittechniek schildert en tekent Nancy De Vos originele ontwerpen op carrosserie zoals markt- en vrachtwagens of maakt ze van je interieur een trendy omgeving. Zij laat vooral de natuur en de dieren aan bod komen in haar werken. Nancy exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In 2006 behaalde zij in Nieuwpoort de “Gouden Medaille voor Airbrush” In dat zelfde jaar werd haar werk tentoongesteld in Parijs en in Dubai - in de Arabische Emiraten - met heel veel succes, in Libramont op “Libr’art” en Linéart in Gent.

Het creatieve zit in haar vingers. Dat zie je aan haar nieuwste hobby: eigen creaties gehaakte mutsen en gehaakte juwelen in zilver met half edelstenen en parels.

  1. KUNSTJUWELEN

Kristien Berghs (Artemissne) ontwerpt met kundigheid en passie “Pareltjes” van juwelen. In haar eigen atelier brouwt ze smeltend HEET glas en zilver tot een exclusief juweel, waar geen enkele vrouw kan aan weerstaan.

  1. GLASRAMEN:

Dirk Caers (Glasatelier De Wilg) uit Geraardsbergen werkt al 30 jaar met glas. Voor figuratieve glasramen in verschillende stijlen (klassiek, art-deco, modern…) moet je bij hem zijn. Ook meubelbeglazing met bloemmotieven of abstracte vormen heeft hij onder de knie. Enkele van zijn kunstwerken stonden opgesteld in het kerkportaal.

Zijn echtgenote Kathleen De Rijcke maakt haar sprookjeswereld met klei. Ook van haar waren enkele werken in datzelfde portaal te bewonderen.

     5. RUIMTELIJK BORDUREN:

15 jaar geleden startte Martine Coudron met “Ruimtelijk borduurwerk”. Met het alom gekende DMC splitgaren – en een kleurenpalet van zo’n 450 kleuren – borduurt zij op haar eigen ontwerpen de draadjes op, onder, tussen of naast elkaar, dat kan gaan van 1 tot 6 lagen. Het resultaat: drie dimensioneel schilderen, maar met naald en draad.

 

  1. KERSTSTALLEN VAN OVER HEEL DE WERELD:

Mevrouw Jacqueline Lievens en echtgenoot reisden de wereld rond: Mexico, Peru, Indonesiё, China enz. te veel om op te sommen. Zij haalden op die manier zelf 150 kerststallen bij elkaar. Deze exposanten zijn ook lid van de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden en bouwen ook regelmatig eigenhandig kerststallen. In het Buurthuis toonden zij hun mooiste exemplaren. Prachtig !